За Десен форум

Десният път е верният път

Ние, граждани с десни убеждения и активна гражданска позиция през годините, за които постигането на средноевропейските нива на развитие е постижима цел, в желанието си да обединим представителите на българското общество с критично мислене към институциите и държавното управление, позовавайки се на принципите на правовата държава, приемайки общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост, търсещи широка дискусия за формиране на решения, създаваме този дискусионен „Десен форум".

Тук сме се събрали хора, за които е важно как се управлява страната ни, как работят институциите и кои са благата, към които държавата води обществото. Ние вярваме, че просперитетът на една нация стъпва на ценностите и на моралните устои на хората, а това е процес, работещ с времето чрез културата и нейните интелектуалци.

В днешния глобален свят България трябва да заеме своето достойно място. Като член на ЕС е време да напуснем дъното на негативните класации и да се похвалим с един растеж, който да ни постави над средните за ЕС критерии.

Десният път е верният път за постигане на националния ни интерес, а именно България да е независима и просперираща държава, реално интегрирана част от ЕС и НАТО и общата система за сигурност на евро-атлантическия свят. Знаем, че добрите политики са аргументираните политики. Различните мнения трябва да се чуват и чрез дебат да излъчат най-добрите идеи.

Това е отворено пространство и каним всички активни и пишещи граждани, отстояващи ценностите, заложени като основа на този дискусионен форум, да се присъединят към нас и да допринесат със своята гледна точка.