Ужасите на Катин, Сребреница и газовите камери на Хитлер оживяват отново в Изюм

В информациите, идващи за агресията на Путин в Украйна, често се посочват контролирани от Русия райони. Какво означава това “контролиране”? В изгонените с бягство окупатори в райони на Източна Украйна през последните дни, става печално ясно какво означава – заплахи, натиск, насилие, измъчвания, денационализация и асимилация, депортации на украински деца незнайно къде в Русия.


Масовото гробище в Изюм, преди това документираните престъпления в Буча, издават почерка на варварските диктаторски агресивни режими. Напомнят за масовото убийство на хиляди поляци край Катин от Сталин. На газовите камери на Хитлер. На злодейството в Сребреница.


Какви нацисти са, каква военна опасност представляват цивилните жертви, между които жени и деца, в окупираните села и градове от руската армия, за цинично наричаната от Путин и защитавана и от русофилията Специална военна операция?


Как изглеждат в собствените си очи тези, които сега се гордеят в предизборните студия, че не са допуснали България да доставя оръжие на отбраняваща се Украйна и са се обявили против санкциите срещу Кремъл?


Как се чувстват, тези които призовават за “мирно уреждане на конфликта”, докато Медведев отправя ядрени заплахи срещу Украйна и Запада, което означава и срещу България. Как приемат недвусмислените закани на самия Путин от завчера, че Русия все още не била стоварила истинската си военна мощ в Украйна.


Дават ли си сметка, че това означава още разрушения на болници, училища, комунална инфраструктура, нови масови гробници в независима Украйна. След загубите на бойното поле, сега вършат точно това с още по-голяма злост и отмъстителност.


Цялата путинофилия може да потрива ръце, както го прави вече не съвсем прикрито, да се радва на злодеянието, наречено Специална военна операция… Позор!

Димитър Сяров

Вижте също