София посреща санкциониран руски културен деец

Алексей Пузаков с концерт в България.

Руското посолство радостно ни съобщава, че в Руския дом, в София предстои да изнесе концерт Московският синодален хор с ръководител Алексей Пузаков.

Пузаков е сред представителите на руския елит, които открито подкрепят кървавата инвазия на Путин в Украйна. Още в началото на войната Пузаков бе един от 150 руски културни дейци, които в открито писмо заявиха, че Русия не е имала друг избор и е следвало да нахлуе в Украйна, за да извърши т.нар. „денацификация“. Непосредствено след това външното министерство на Латвия обявява Алексей Пузаков за персона нон грата и го включва в списъка на лицата без право да влизат на нейна територия.
В България обаче се каним да посрещнем същия този човек, за да може той лицемерно да словослави Бога, докато неговият истински кумир избива невинни украинци. За да бъде унижението пълно, събитието ще се състои само ден след честването на деня на Незавизимостта на България. Сякаш за да ни се посочи, че ние не сме истински независими и не диктуваме правилата, по които се развива страната ни.
Подкрепата за изстъпленията в Украйна, извършени от кремълския режим, представлява съучастие в тези престъпления. Ето защо, призоваваме Министерството на външните работи да последва смелия пример на своите латвийски колеги като обяви Алексей Пузаков за персона нон грата и предотврати този срамен акт в центъра на столицата ни.

Вижте също