Румен Радев е национален предател

Защо България мълчи?

Румънският президент Клаус Йоханис още вчера заяви своята позиция относно последните действия на Путин:

“Румъния твърдо осъжда съобщението на президента Путин за следващите стъпки на Русия към по-нататъшна ескалация на нейната незаконна война срещу Украйна. Румъния повтаря своя призив към Русия незабавно да спре агресията си срещу Украйна и да изтегли напълно всичките си въоръжени сили.”

В България вече повече от 24 часа всички отговорни институции мълчат. Всъщност, има две изречения на сайта на Външно министерство, в които липсват думи като “остро осъждаме”, “агресия” и “война”, или иначе казано, пълно мълчание.

Мълчи президентът Радев, мълчи служебният премиер Гълъб Донев, мълчи министърът на Външните работи, мълчи министърът на отбраната, мълчат повечето партии. България като държава няма позиция по най-важния въпрос за света днес – развоя на войната в Украйна. Президентът Радев и неговия служебен кабинет са се скрили и отказват остро да осъдят поредното безумие на Путин.

Това оглушително мълчание на държавния глава събужда спомените за:

📌 плана Решетников;
📌 желанието на президента да се свалят санкциите срещу Русия;
📌 изявлението му, че Крим е руски;
📌 отказа му да сезира Конституционния съд за непригодността на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор;
📌 експресното разписване на указа за назначението му, с цел да се отвори пътя на Цацаров за шеф на КПКОНПИ;
📌 липсата на президентска инициатива по отношение на съдебната реформа, която на думи уж Радев подкрепя;
📌 отказа му да се изпрати оръжие за Украйна;
📌 отказа на служебните му министри да закупят танкерите втечнен газ от САЩ;
📌 упорството му страната да продължи да купува газ от Русия и нежеланието му за диверсификация;
📌 поканата на Митрофанова на 6-ти Септември – Денят на Съединението при положение, че по протокол, препоръчан от ЕС, посланиците на Русия и Беларус след 24-ти февруари, не би следвало да се канят на национални празници и тържества;
📌 и още, и още…

Всичко това показва зависимостта на Радев от Русия, желанието му да отклони България от евро-атлантическия ѝ път и да я заведе в евразийската орбита на влияние, показва липсата на воля за подкрепа на реформи, които да модернизират страната ни, липса на воля да реформира пропитите от чужди агенти служби на страната, липсата на воля за отстояване на националните интереси и НЕЗАВИСИМОСТТА на страната.

Пред очите ни се издига фигурата на държавен глава, който очевидно води политика във вреда на България и полза на вражеска държава – Русия.

Налице са достатъчно основания да определим поведението на Румен Радев като национално предателство и настояваме за отстраняването му от поста Президент на Република България.

Импийчмънт за Радев!

Вижте също