Румен Радев целенасочено унищожава крехката демокрация в България.

десен-форум-статия-румен-радев
десен-форум-статия-румен-радев

За 12 години на власт, Борисов и неговата шайка успяха да корумпират и обезсмислят почти всички институции на държавното управление. Като по този начин поставиха под огромен риск демокрацията в България. Но заплашително вдигнатият юмрук на кремълския слуга Румен Радев, който заблуди срамно много хора, че ще стовари справедливия народен гняв срещу порочния модел на управление на Борисов, Пеевски и Доган, сега е впил кръвожадните си нокти в сърцето на демокрацията в България. И очевидно се стреми да я разкъса смъртоносно и безвъзвратно.

“Гешев не е моя отговорност” и “Крим е руски”

Това бяха само прелюдия към националното предателство на този фалшив герой. Още в първия ден на варварската инвазия на Русия в суверенна Украйна, Радев побърза да “успокои” своите безмозъчни “русофили”, че “Русия ще спечели тази война за няколко дни”. Безропотният му лакей “Аз съм Кирил” не пропусна да добави още злъч в препълнената вече купичка на българския позор с провидението, че “Една трета от противовъздушната отбрана на Украйна вече е унищожена. А Зеленски вероятно ще бъде убит в следващите 48 часа”. ПОЗОР!!!


Тъкмо когато започна да се появява някакво мъгляво просветление и лъч надежда, че едва крепящото се правителство ще започне най-сетне да прави някакви полезни крачки напред, Радев побърза да активира гласовития си глашатай. Именно политикът “за един ден” Слави Трифонов. За да взриви отвътре крехкия баланс на коалицията и да заграби отново изпълнителната власт без парламентарен контрол. Гълъбите му накацаха и оакаха без забавяне всички държавни институции. Но особено активно се настървиха в посока към сделка с Газпром. Която така и не получиха. Засега…


Днес фалшивият герой вече говори за “партиите” и “народа” като за естествени врагове. Лошите партии се занимавали с унизителната, по думите му, тема за присъствието на посланика на вражеска държава на откриването на българския парламент. И нещо повече. Поради това били забравили за “истинските” проблеми на народа. И да, наистина народът, за който този президент се е загрижил, се сблъсква с все по-сложни проблеми на своето ежедневие. През последните месеци върху безобразно корумпираните и некадърни институции, унищожената система на здравеопазване, неглижираното образование. Завладяната съдебна система, архаичната инфраструктура, демографската криза, се стовариха и непосилни цени на горива и основни продукти, висока инфлация, несигурност и безперспективност. И трябва ясно да заявим, че огромна вина за всичко това носи именно президентът Радев. Той продължава да се упражнява в политическо инженерство с помощта на кремълския сатрап. А сега вече и открито внушава негативно отношение към партиите въобще.

България е на сложен кръстопът.

Отстояването на демокрацията и европейския път на развитие на България изисква незабавни и категорични усилия за отстраняване на Радев от властта. Именно която той узурпира и консолидира през последните 2 години. Независимо от идеологическите си различия и пагубния си взаимен антагонизъм, партиите в България трябва да осъзнаят общия си враг и да върнат устойчивите основи на парламентаризма и демокрацията в страната. А точно това осъзнаване има потенциала да отстрани антагонизма и да върне конструктивния разговор в политиката.

Вижте също