Путин иска светът да се страхува

Да се страхуваме - от студена зима, от руска мобилизация, от ядрени удари

путин-русия
путин-русия


Днес Путин направи обръщение към руснаците, в което обяви частична мобилизация на населението. Това означава нови 300 хиляди души да бъдат хвърлени на фронта в Украйна. Като причина Путин изтъкна, че защитава руските територии от Запада.


Руският президент използва и ядрената заплаха в случай, че някой оспори измислените от него граници на Русия, включително на окупираните територии.


Очевидно страхът от загубата на войната в Украйна взема връх и ставаме свидетели на последните, отчаяни и все по-брутални опити на Путин да наложи своите диктаторски амбиции, жертвайки дори собствения си народ.


Със заплахите си Путин иска да постави свободния свят на колене. Той иска ние да се страхуваме – от студена зима, от руска мобилизация, от ядрени удари. Иска заради този страх да се обърнем към него, да преговаряме, да прекратим санкциите, да приемем незаконните анексии, да принудим Украйна да се предаде. Тази логика на страха правеше Путин силен досега.


Време е да спрем да живеем със заплахите и изнудването на кремълския диктатор. Отстъпим ли сега, ще продължим да живеем в капана на страха. Ако има нещо, което научихме от войната, то е, че Русия може да бъде победена.


Много правителства и политици вече осъдиха действията на Путин. България също трябва да заклейми това безумие.


Десен Форум очакваме президентът, правителството и политическите партии на България да излязат с официална позиция. Дали ще осъдят последните действия на Путин или ще замълчат срамно, отделяйки България от обединените усиля на цивилизивания свят, предстои да разберем.

Вижте също