Моралният релативизъм на БСП за войната в Украйна става разрушителен

Моралният релативизъм на БСП за войната в Украйна

Моралният релативизъм на върхушката на БСП за войната в Украйна става разрушителен за самите устои на европейска България.

Заличаването на границата между добро и зло нанася тежки поражения върху нормалните човешки ценности в обществото.

Така злото поглъща немалка част от него и това е процес с непредвидими последици. Не за бъдещи избори, а за моралното здраве на България.

Нинова и БСП държат на своите червени линии. В най-общия смисъл и в контекст на коалицията, това означава несъвместимост. Непреодолима несъвместимост. Външна и вътрешна.

Жалкото е, че виждаме как нашите представители в Нaродното събрание и БСП взаимно си отдават “право” на своите червени линии. Някак между другото. Т.е. практически това означава, че ги заличават.

Питаме се, дават ли си сметка от ДБ, че моралният релативизъм на БСП за войната в Украйна ги въвлича в път без изход и ни обезличава в самите ни базови ценности.

И никаква цел, никакви обстоятелства и аргументи за отговорност пред държавата не могат да оправдаят такова сношаване в морален план.

Това морално и политическо разложение на управлението се случва при поредното ескалиране на ситуацията в Украйна.

Путин от вчера обещава с целия си неизчерпаем цинизъм и наглост пред света – нови кръвопролития за изпълнение на “благородните” цели на Русия в Украйна.

Замазвайки военния си провал, провала си пред света като държава-агресор, е категоричен, че планът на също цинично наречената “специална операция” се изпълнява героично.

“По план”

Героично са извършва унищожаване на градове, избиване на цивилно население, които светът оценява като геноцид, прогонване на милиони украинци от домовете им, търсейки спасение от неговите планирани жестокости. По план са жертвани вече и десетки хиляди войници и от самата руска армия-агресор. По план са извикани на помощ главорези като Кадиров.

И тук въобще не става дума за някакви жалки червени линии, а от коя страна сме на кървавите линии, които агресорът прокарва между себе си и света.

Време е, очакваме го, надяваме се, че ДБ има сили да влезе в сблъсък на ценностно ниво срещу тази опасност за страната. И това въобще не означава непременно падане на управлението, а стъпка за заздравяването му.

Би било здравословен ход за обществото!

Вижте също