Има ли дясна партия в България?

Искам да има дясна партия в България и тази партия да бъде мой представител в парламента, за да знам, че има кой да се погрижи за достойното бъдеще на моята страна.

ГЕРБ се самоопределят като десни и дефинират някои смислени десни политики в програмите си, но само защото по този начин залъгват по-лесно партньорите си в ЕНП. За да си осигурят безопасен терен за кражби и далавери в огромни мащаби по всички нива и направления. Но политиката на пълнене на чекмеджета с крадени пари с едната ръка и раздаването на трохички за смирение и лоялност от джипката с другата, по никакъв начин не отговаря на никакво разбиране за дясна политика. Продължаваме промяната официално заявиха, че не са и нямат намерение да бъдат дясна партия. Освен това в изказванията си показват ясно, че дори не разбират (или просто така им е по-лесно), че дясната политика по никакъв начин не изключва социалната справедливост, грижата са слабите и личното достойнство на всеки българин.

Демократична България сякаш се бори единствено да се добере до парламента и да се прикачи към някого за създаване на правителство. Само и само да присъства някъде и някак си във властта. Никакви приоритети, никакви битки, никакво отстояване на десни политики. Добре е да си консенсусен в политиката и да изграждаш мостове. Но никак не е добре да градиш тези мостове върху руините на собствените си принципи.

А в българската политика има остра нужда от авторитетни и силни десни личности и политики.

Защото средната ни класа вече никак не е средна. Опитвайки се да оцелее сред административния тормоз и нелоялната гербаджийска, депесарска или червена конкуренция на лоялни към властта фирми.

Защото патриотизмът на българина е в руини. Осъзнавайки положението на страната на опашката по всички световни и европейски класации, с изключение на крайно негативните.

Защото армията ни е в плачевно състояние. А в същото време дори поставяме под въпрос членството на страната в съюзите, които поне ни осигуряват някаква що-годе приемлива сигурност.

Защото здравеопазването ни е смъртоносно. Поставено е в капана на държавна здравна каса и държавни болници, които пропиляват и крадат нашите пари вместо да ни осигурят качествено здравеопазване.

Защото децата ни не могат да пишат на български. Не могат да правят елементарни сметки и не са чели никакви книги.

Защото духовността на българина се опитва да оцелее без своите апостоли…

Искам да има дясна партия в България. И тази партия да бъде мой представител в парламента, за да знам, че има кой да се погрижи за достойното бъдеще на моята страна.

Вижте също