Ако Народното събрание искаше да окаже военна помощ на Украйна, нямаше да чака Великден

Ако Народното събрание искаше да окаже военна помощ на Украйна, нямаше вече два месеца да чака, за да дойде Великден и да се втурнат да празнуват. Нямаше да отлагат до последния момент. За никой няма никакво оправдание.

През това време се изговориха много нелепости, защо не трябва да се помага на Украйна с оръжие. С времето стават все по-нелепи и жалки.

Вярно е, факт е, че по “миротворчество” две партии поне в Народното събрание, всеки ги знае кои са, си живеят във времето на Живков и Брежнев. Дори четворна коалиция не може да ги озапти да вредят. Дава им рамо и държавният глава. За същото онова лицемерие, същите лъжи, същата наглост. Същото лазене пред бруталността на руснаците да мачкат, когото си пожелаят в миналото – Берлин, Будапеща, Прага, Варшава, Афганистан, Сирия. Списъкът е дълъг. Не престават да вършат жестоки безогледни военни престъпления и сега в Украйна.

В средата на миналия век смачкаха, унизиха и лишиха от суверенитет нашата България. Но, въпреки промените в света след края на Студената война, не останаха в миналия век, за съжаление. Продължават да са източник на постоянно напрежение и конфронтация, на военни конфликти. А нашите петоколонници все с тях, не искат санкции, фактически признават аншлуса на Крим, остават все така чужд прът в колелото на българите да вървят ведно с цивилизована Европа. Такава каквато е днес Европа – символ на Свободния свят, съюзена в общ път за по-добро бъдеще за народите, включително и за българския народ.

Светът се промени

Не и Русия и петоколонниците й тук. И с това няма как да се примиряваме, докато все още не е станало късно за демокрацията в България.

Като помагаме на украинците, които са силен и достоен народ, помагаме и на себе си срещу общото зло – разрушителната и сееща смърт агресия на Путин.

Весели празници на депутатите и министрите, да им е весело и спокойно в душите. Особено на онези от тях, които за пореден път се снишиха пред това зло…

Вижте също