Спрете да се снишаване пред кремълските интереси и техните слуги в България!

Днес посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко съобщи, че официално е поискал от страната ни оръжия за борбата на Украйна срещу руския агресор.

Първата реакция по това искане се оказа не на кого да е, а на Корнелия Нинова. Тя арогантно го отхвърли, позовавайки се на взетото наскоро решение на Народното събрание.

Това решение, ще тежи и ще позори България още дълго време, а със сигурност ще остане и в историята като пример за безпринципна позиция и пробив в националната сигурност и ясното геополитическо позициониране на страната ни.

Коя обаче е Корнелия Нинова и от каква позиция си позволява да дава категоричен отговор на това искане, което дори не е изпратено до ресорното ѝ министерство?

Каква е позицията на министър-председателя и коалиционните партньори и съгласувано ли е изявлението на Нинова с тях?

Оценяват ли сега представителите на Продължаваме промяната, Демократична България и ИТН вредите, които нанесоха на държавата с това позорно решение и снишаването пред Нинова?

Освен, че България понася сериозни имиджови щети пред партньорите си и пред света, страната ни губи уникални възможности за бързо и икономически изгодно превъоръжаване чрез замяна на старото руско желязо за съвременна военна техника.

Като капак на всичко това, главният директор на “Роскосмос” си позволи да нарече нас, българите “страхливци” и да заплашва открито страната ни с ядрена ракета!

Официалното искане на Украйна и заплахите на Рогозин изискват не само категорична официална реакция от страна на правителството, но и поставят парламента пред предизвикателството и възможността да преразгледа своето позорно решение и да позиционира България смело и категорично до своите партньори и на страната на Свободния свят.

Спрете да се снишаване пред кремълските интереси и техните слуги в България!

Проявете смелост и държавническа позиция!

България има остра нужда от това!

Вижте също