Опасни кабели към монтираното допълнително “тържествено” осветление на МОЧА

❗️В продължение на инициативата ни с Цецка Бачкова и Десен Форум, сезирахме общината за необезопасените кабели. С тях са свързани прожекторите за ‘тържественото осветяване’ на МОЧА (скъпия ток го плаща не Кремъл, а БГ данъкоплатците).

Очакваме бързи и адекватни действия за демонтаж, преди да се е стигнало и до някой инцидент!

☝ Писмото, което изпратихме до Трайчо Трайков – кмет на район „Средец“, във вр. с установените опасни кабели към монтираното допълнително “тържествено” осветление на МОЧА..

❗ Между другото, относно последното попитахме неотдавна кметицата Фандъкова. Колко ни струва на софиянци това удоволствие в допълнение на стандартното осветление на Княжевската градина, да се поставени тези къмто 16 допълнителни мощни прожектори..

⁉ Отговорът бе достоен за Гинес по тъпотия – “нямали отделен електромер и не знаели?!!”

👉 Затова и сега се обръщаме директно към районния кмет, като се надяваме на обективен и коректен подход, като поставяме следните въпроси, придружени със снимков материал:

1. Спазени ли са изискванията за безопасност и законовите норми при монтажа на допълнителните прожектори на 4-те ъглови стълбове на уличното (парково) осветление около монумента на съветската армия?

2. Налице ли е опасност при така извършения монтаж, да се получи контакт между течащото по кабелите напрежение и металните стълбове, до които се допират кабелите за захранването им?

3. В случай, че се установи неправомерен и/или опасен монтаж на тези прожектори и захранването им с 220В напрежение ще бъдат ли те незабавно демонтирани или поне на първо време – незабавно изключени от високото напрежение, за да не се стигне до някой неприятен инцидент и опасност за живота на минувачите!

Вижте също